Begin december werd het Waalse Durbuy opgeschrikt door een uitslaande brand in Le Sanglier des Ardennes, het luxehotel van Marc Coucke en topchef Wout Bru. “Maandag is de enige dag dat we gezellig thuis kunnen doorbrengen”, doet Wouts partner Natassia het verhaal van de laatste tegenslag die hij te verduren kreeg.
“Zijn sommelier was verkozen tot beste van het land, dat moest gevierd worden. We gingen net naar een diner vertrekken, maar dan was er dat telefoontje…” Die maandag, dat is maandag 2 december. In Durbuy is het dan net iets rustiger dan op andere dagen. Maar de rust wordt ruw verstoord door vlammen die uit het dak van Le Sanglier slaan.
‘Waarom moet dit mij weer overkomen’, denkt Wout wanneer hij met Natassia in allerijl van Antwerpen naar Durbuy rijdt. “Zijn restaurants zijn z’n baby’tjes, daar steekt hij al z’n energie en passie in. Alles draait er geweldig goed. En dan dít weer”, zucht Natassia in Dag Allemaal, verwijzend naar hoe eerder de coronapandemie en overstromingen haar grote liefde al parten speelde.