Nu Alice Toen 100 is geworden, weet de actrice als geen ander wat ze wel nog kan en wat niet meer zo goed lukt. Zo weet ze ook perfect wat ze nog kan eten en wanneer ze iets kan eten.
“Ik eet meestal ’s middags uitgebreid, want ’s avonds warm eten? Dat verteert niet meer goed. Als lunch serveer ik meestal versgemaakte soep. En sowieso eet ik meer vis dan vlees. ’s Avonds kies ik voor een lichte maaltijd op basis van gezond brood zoals speltbrood of maïs- brood. Elk halfjaar ga ik ook met vrienden mosselen eten in Sluis. Dat is een traditie”, glimlacht ze in Primo.
Tot nu toe is Toen altijd gespaard gebleven van grote gezondheidsproblemen. Al kreeg ze 20 jaar geleden wel de ziekte met een K.
“Bijna niemand had daar weet van. Ik wilde geen medelijden. Verder ben ik nooit geopereerd. En een gebroken duim en een gebroken pols reken ik niet onder grote gezondheids- problemen.”