Foto: Peter De Smedt

Toen Els de Schepper nog speelde met haar vorige show ‘Els ziet ze vliegen’, werd ze kort daarna doodmoe. Iets waarvan ze dacht dat het te wijten was aan een drukke agenda.

“Maar het bleef maar duren. In april was ik helemáál kapot. Rond die periode moet ik dus long covid gekregen hebben, maar ik kwam het pas in oktober of november te weten”, blikt ze terug in Primo.

Eerst kreeg Els een verkeerde diagnose. Men ging ervan uit dat Els een zware burn-out had gehad en op het randje van een depressie zat. Toen ze in tranen uitbarstte, was dat voor de dokter de ultieme bevestiging.

“’Natuurlijk zit ik hier te bleiten!’, reageerde ik. ‘Omdat je me zegt dat ik een jaar thuis moet blijven en niet mag werken! En dat veertien dagen voor ik in première ga met mijn nieuwe show! Maar ik heb geen burn-out!’ Ik heb ooit al eens een burn-out meegemaakt. Ik weet wat het is. Ik kreeg die burn-out toen door enkele onverwerkte trauma’s, maar ik volgde therapie en geraakte erdoor. Nu voelde het anders aan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.