Foto: VTM

Met oog op de toekomst heeft Candice Martens een belangrijke beslissing genomen. Ze is 35 en heeft ervoor gekozen om haar eicellen te laten invriezen, voor mocht ze later nog kinderen willen.

De behandeling heet ‘social freezing’ en zorgt ervoor dat je een verhoogde kans hebt op een succesvolle zwangerschap op latere leeftijd.

“Al geeft het geen garantie. Maar na je vijfendertigste daalt de kwaliteit van de eicellen drastisch, waardoor je kansen afnemen. Door op jongere leeftijd eicellen in te vriezen, koop je jezelf dus tijd als het ware. En wat meer zekerheid”, legt ze uit in Dag Allemaal.

Candice is 35 en dat is toch een fase waarin je meer en meer begint na te denken over je toekomst en het pad dat je verder wil bewandelen.

“Rondom mij heeft iedereen stilaan kinderen, of ze zijn net zwanger. En ik zit daar dan tussen, als vrijgezel. Niet in die zin dat ik mijn biologische klok met de dag harder hoor tikken. Zelfs nu mijn vriendinnen in verwachting zijn, steekt het moedergevoel niet loeihard de kop op. Ik ben daar nog niet klaar voor, ik ben nog volop aan mijzelf aan het werken. Maar… het speelt wel in mijn achterhoofd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.