Foto: VTM

Burgemeester Bart De Wever was zondagochtend te gast bij ‘De Zevende Dag’. Daar ging het onder andere over de veiligheid in de stad Antwerpen, één van de paradepaardjes in het programma van de N-VA in Antwerpen.

“Ik wil toch even aangeven dat de criminaliteit sinds ik burgemeester van Antwerpen ben, met één derde is gedaald. Wij zijn de veiligste grootstad geworden, wij waren na Charerloi de onveiligste toen ik begon. Dus daar zijn enorme resultaten geboekt”, steekt de burgemeester van Antwerpen van wal.

“De inbraken zijn met 69% gedaald, geweld op straat min 59%. Maar de internationale drugsmaffia blijft een gesel voor onze stad en dat verknoeit de perceptie van Antwerpen”, meent De Wever.

“Op lokaal vlak hebben wij de inzet op drugs verdrievoudigd. Wij doen meer dan duizend drugsgerelateerde arrestaties per jaar in Antwerpen, dat is gigantisch. Maar als je naar drugsgeweld kijkt, dan zie je dat het merendeel van die daders uit Nederland komt. Daar kan ik als burgemeester weinig aan doen, dat is een internationale business. Dus de federale gerechtelijke politie moet in Antwerpen echt versterkt worden. Die heeft maar de helft van de middelen van die van Brussel, dat is eigenlijk schandalig. Die moet dringend versterkt worden”, weet Bart De Wever.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al meer dan 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Als oprichter van de populaire website Showbizzsite.be kreeg Peter de kans om voor kranten en weekbladen opdrachten uit te voeren. Als persfotograaf schuimde hij heel wat feestjes en rode loper-evenementen af. Uiteindelijk werd Peter beroepsjournalist, dankzij een erkenning door de FOD Binnenlandse zaken. Peter is ook actief als video-journalist en interviewt regelmatig de sterren van bij ons.