Foto: VTM

Moet je liegen of toch de waarheid vertellen? Het is een vraag die veel kandidaten van ‘De Verraders’ zich wel eens zullen gesteld hebben. Want wie de waarheid vertelt, berokkent soms meer schade dan eventjes te liegen. Maar niet volgens Ingeborg.

“We denken dat vaak ten onrechte, maar eerlijk zijn loont altijd. In mijn workshops zeg ik dat mensen eventuele vragen of problemen niet tijdens de pauze moeten stellen, konkelfoezend achter iemands rug, maar dat ze die beter bespreekbaar maken in de groep. Soms moet je dat stapsgewijs doen. Niet iedereen kan de waarheid aan. Voor je het weet, zijn ze weg voor de rest van je leven”, zegt ze in Primo.

Ingeborg zal je dus niet gauw betrappen op een leugen. Zij zal altijd de waarheid vertellen, hoe pijnlijk ook.

“Als je je partner zegt ‘Ik ben vreemdgegaan en vertel je alle details’, zal dat vaak het einde betekenen. Dat is nu de cultuur. Al is dat ook een gouden kans om echte eerlijkheid te tonen, de basis voor vertrouwen en diepere verbinding. Hoe meer waarheid, hoe meer intimiteit. Dat is iets om trots op te zijn.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.