Foto: VTM

Onze jonge generatie wordt opgeslorpt door een virtuele wereld van smartphones, tablets, laptops, enzovoort. Ze spenderen er heel wat uurtjes aan, maar Barbara Sarafian lijkt zich daarom niet meteen zorgen te maken over die generatie.

“Ik ben enorm geschrokken van hun wijsheid en hun mondigheid. Ze denken na. Dus het komt wel goed. Toen wij jong waren, hadden wij veel perspectief en de wereld was veel mysterieuzer. We zagen wel wat er allemaal op ons afkwam. Nu weten ze precies veel beter wat ze willen en wat ze kunnen doen. Of ze denken het te weten”, lacht ze in Primo.

Waar de jonge generatie ook mee te maken heeft is met de grote druk waarmee ze kampen. Die is groter dan ooit en daar hebben velen onder hen wel problemen mee.

“Het is nu of nooit. Ze leggen zichzelf die druk ook wel op. Generatie Z wil alles perfect doen, maar het leven is niet perfect. En moet je je ellebogen uitsteken om je doel te bereiken of gewoon vertrouwen op jezelf? Dat zijn gesprekken die ik echt vaak met die studenten heb gevoerd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.