Foto: Play4

Verkiezingsaffiches in het straatbeeld zijn vaak het slachtoffer van vandalen en of van creatievelingen. Hoeveel politici hebt u al zien hangen die plots een snor, een baard, een bril of ezelsoren hebben? Het overkomt de beste politici.

Conner Rousseau ontsnapt er ook niet aan, al werd één van zijn affiches gebruikt om er een woord van vier letters op te schrijven: ‘HOMO’.

“Mensen met een andere geaardheid worstelen zich elke dag door het leven”, reageert Rousseau op het voorval. “Ze botsen nog te vaak tegen muren. En worden nog te vaak aangevallen. De zelfmoordcijfers zijn niet voor niets het hoogste bij de queer gemeenschap”, gaat de politicus verder.

“Hoelang zal ‘Homo’ nog als scheldwoord gebruikt worden? Hoewel ik er soms moedeloos van word, wil ik me in de politiek net blijven inzetten voor een samenleving waar iedereen zichzelf kan zijn. En deze zaken zullen daar niets aan veranderen. Wees wat lief voor elkaar”, besluit Rousseau op Instagram.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.