Foto: VTM

Lize Feryn en Aster Nzeyimana stappen binnenkort in het huwelijksbootje. De twee zijn al een tijdje samen en hebben de voorbije jaren al heel wat lessen geleerd als koppel.

“Wat we vooral geleerd hebben door lang samen te zijn, is dat je steeds meer over jezelf leert. In het begin van onze relatie zagen we vooral onze gelijkenissen. Pas later ontdekten we hoe verschillend we op sommige vlakken zijn. Maar we hebben echt geleerd hoe we met die verschillen moeten omgaan, zodat we het fijn met elkaar blijven hebben”, zegt Lize in De Morgen.

Aster vergelijkt een relatie dan weer met een spiegel. Je krijgt je mindere kantjes gewoon dubbel en dik terug.

“Omdat degene van wie je het meest houdt, je daarop aanspreekt. Het grappige is dat je daardoor je vervelende kanten wilt veranderen, ook al vraagt de ander dat niet. Zo kan ik bijvoorbeeld enorm zeuren als ik moe ben tijdens een bergwandeling. Dat wil ik dan liever voor mezelf houden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.