Foto: VTM

Nadat de samenwerking met haar ontdekker strandde, zag Kim Van Hee, alias zangeres Kim Kay haar internationale doorbraak in rook opgaan. Wel scoorde ze hierna nog een bescheiden hitje met een cover van Plastic Bertrands ‘Ça plane pour moi’ en kreeg ze een rol als aantrekkelijke secretaresse Bo in de VTM-sitcom ‘Verschoten & Zoon’, toen Joyce De Troch er vertrok.

“Ik heb altijd graag samengewerkt met Kim”, herinnert Martine Jonckheere, die Magda Verschoten speelde, zich in Dag Allemaal. ‘We hadden een fijne band. Ik zag meteen dat ze gemaakt was voor de showbizz. Ze deed echt haar best om goed te acteren en stelde zich nederig en leergierig op. Geloof me: da’s niet altijd het geval als niet-acteurs een rol krijgen in een tv-reeks.”

Over Kims plannen om, ondanks zware gezondheidsproblemen een comeback te maken, zegt Martine: “Ik begrijp dat ze daarvan droomt, maar ik zou het haar niet echt aanraden. Het wereldje is nóg harder geworden dan wat zij destijds heeft gekend. Ze zou misschien teleurgesteld kunnen worden, en dat verdient ze niet”, aldus de actrice.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.