Foto: VTM

Toen Bart Van Opstal in 2000 deelnam aan ‘Big Brother’ wist hij niet dat hij 24 jaar later ooit in het parlement zou zetelen naast Tom Van Grieken. Dat zijn vader zich altijd zorgen om hem maakte, was dus nergens voor nodig.

“Zou ik er wel komen? Zelf werkte hij in een fabriek maar voor mij hoopte hij op meer. Hij zou fier zijn als hij me nu zag. Hij liet me als kind iedere zondag meekijken naar ‘De Zevende Dag’. ‘Tobback gaat weer ambras maken’, riep hij me dan toe’”, lacht Bart in Dag Allemaal.

Dat Bart nog steeds een beetje bekend is bij het grote publiek zal natuurlijk wel geholpen hebben om verkozen te raken. Vooral de dertigplussers kennen Bart nog van ‘Big Brother’.

“Een deel van mijn 8.000 voorkeurstemmen komt zeker daardoor, een ander deel kwam er door veel huisbezoeken te doen. Hopelijk word ik nu ook eens uitgenodigd bij ‘De Tafel Van Gert’, want daar worden wij nooit gevraagd. Mijn grappen zijn alleszins beter dan die van Joël De Ceulaer.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.