Foto: VIER

Het zal ook vandaag stiller zijn op de redactie van Het Nieuwsblad. Daar werd het woensdag akelig stil toen het nieuws van de dag als een bom insloeg: hun hoofdredacteur Pascal Weiss is plots overleden.

Weiss was één van de hoofdredacteurs van de krant, u kent zonder twijfel Liesbeth Van Impe met wie hij die taak deelde. De twee waren een tandem, al moest Liesbeth die andere helft van de tandem wel delen met de vele collega’s op de redactie.

Pascal was enkele jaren geleden nog te zien in het VIER-programma ‘Nieuwsjagers’. Daar werd hij als generaal omschreven, de baas van de redactie en de motiverende factor om elke journalist en medewerker tot het uiterste te doen doorzetten om het beste nieuws te brengen, elke dag weer.

In tegenstelling tot Liesbeth Van Impe dook Pascal Weiss niet in de media op, ‘Nieuwsjagers’ was de grote uitzondering, hij kon zichzelf namelijk niet wegtoveren op de redactie.

Daar zullen ze hem helaas nooit meer zien. Amper 52 jaar is Pascal geworden, véél te vroeg. Het verlies voor Het Nieuwsblad is enorm zwaar, wat moet het dan niet zijn voor zijn vrouw en drie kinderen. Ja, want Pascal was niet alleen getrouwd met zijn werk, ook met zijn vrouw was hij dat al vele jaren.

Het gemis zal groot zijn voor iedereen die hem kende. We voelen met elk van hen mee.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.