Foto: VTM

Zo’n 20 jaar geleden ambieerde Bart Van Opstal een overwinning in ‘Big Brother’, nu zetelt hij naast Tom Van Grieken in het parlement nadat hij 8000 voorkeursstemmen heeft gekregen van de bevolking.

Als kandidaat bij ‘Big Brother’ mocht hij geen kleur bekennen voor welke politieke partij hij was. Maar bij VTM waren ze wel op de hoogte.

“Ze vroegen om het niet aan de grote klok te hangen. De zender heeft zelfs een artikel in Nederland tegengehouden, waarin stond dat ik bij Vlaams Blok zat. Ik herinner me nog de vragenlijst bij de selectieproeven voor ‘Big Brother’. Op de stelling ‘alle vreemdelingen moeten het land uit’ kon ik geen ja of nee zeggen. Het ligt genuanceerder dan dat”, zegt Bart in Dag Allemaal.

Bart is geen racist, want hij heeft zelf goede vrienden en kennissen van allochtone origine. Bart wil dan ook het systeem bestrijden en niet de mens.

“Mijn ervaringen als flik in ’t Stad hebben die voorkeur trouwens mee bepaald. Als we destijds werden opgeroepen in Borgerhout, wisten we op voorhand al voor wie. ‘Wij worden hier de baas’, hoorde je. De traditionele politiek ging daar veel te laks mee om.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.