Foto: PhotoNews

In Antwerpen valt er altijd veel te beleven, maar dit weekend is er een speciaal evenement. Op de Scheldekaaien kan je dit weekend unieke voertuigen en oorlogsmateriaal uit de Tweede Wereldoorlog gaan bekijken en dat is geen toeval.

Dit weekend viert de stad Antwerpen de bevrijding van de stad, nu 80 jaar geleden. Heel de binnenstad en de Scheldekaaien staan in het teken van die bevrijding. Zo is er zaterdag een parade die aan het KMSKA start, ’s avonds is er het Bal van de Bevrijding op de Grote Markt.

Nog specialer is dat je de Britse mijnenjager HMS Cattistock en het Belgisch kustwachtschip BNS Pollux kan bezoeken. Allemaal spek naar de bek van burgemeester Bart De Wever, die historicus is en er dit weekend (samen met zijn gezin) zeker op bezoek zal gaan.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.