Foto: Vandaag247.be

Dat Tom Waes niet houdt van braaf gehoorzamen, dat is voor niemand en geheim. Dat hij zijn legerdienst heeft gedaan is een groot wonder. Hij vertrok zelfs op zijn 19de uit het ouderlijke huis om te gaan samenwonen met zijn toenmalige vriendin.

“Ik ben nogal beschermd opgevoed. Ik woonde in Edegem, veel van mijn vrienden woonden in Antwerpen en mochten tot laat uitgaan. Dat wrong met thuis. Dus zei ik: ‘Ik ben hier weg.’ Dat heeft iedereen veel verdriet gedaan: mijn ouders, mijn broer, maar ook mezelf. Dat zul je wel gezien hebben in het programma James de musical”, zegt Waes in Het Nieuwsblad.

Maar ondanks dat vertrek heeft hij er wel altijd een goeie band op na gehouden met zijn vader en zijn broer. Ze zijn onlangs nog samen gaan wandelen in Santiago de Compostella.

“Mijn vader zei: ‘Als ik bij jouw vertrek toen had geweten wat ik nu weet, had ik me nooit zoveel zorgen gemaakt.’ Want toen ik als 19-jarige op vertrekken stond, zei mijn vader: ‘Je mag altijd terugkomen en hier altijd komen eten en drinken, maar je krijgt van ons geen geld. Als jij denkt dat je op je negentien je plan kunt trekken, moet je dat maar doen ook.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.