Foto: VRT

Het midlifegevoel. Eens de 40 gepasseerd, krijgen we allemaal wel te maken met een fase van nostalgisch terugblikken. In de reeks ‘Halfweg’, laat Dag Allemaal dan ook BV’s aan het woord die ongeveer halfweg hun leven zijn. Zo ook tv-maakster en presentatrice Cath Luyten.

Al stapt ze naar eigen zeggen nog gretig in haar tweede levenshelft. “Waar ik wel bang voor ben, is dat er stilaan mensen in mijn omgeving gaan wegvallen”, geeft ze toe. “Mijn ouders zijn nog gezond – hout vasthouden – maar de eerste kwaaltjes duiken wel op.

“Pappie is 74, en als die met mijn jongste wil voetballen, zie ik hem al eens naar zijn rug grijpen”, legt Cath uit. “In mijn omgeving wordt ook iemand getroffen door een ongeneeslijke levensbedreigende ziekte. Niets blijft zoals het is, dat besef ik nu steeds meer”, concludeert ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.