Foto: VRT

Fietsen is goed voor de economie, onze gezondheid én het klimaat. VRT wil daarom elke Vlaming aan het trappen krijgen. In samenwerking met de Vlaamse overheid zet VRT het belang van fietsen in de kijker met een inspirerende, social first videoreeks. In die reeks gaan Linde Merckpoel, Bert De Backer en Nona Van Braeckel vanaf 1 september 21 dagen alles met de fiets doen. Of toch zoveel mogelijk, want in 21 dagen kan je van iets een gewoonte maken.

Linde Merckpoel: “Mijn fiets staat al jaren stof te vangen in mijn bergkot, dus heel benieuwd hoe die 21 dagen fietsen mij zullen afgaan. Mijn agenda zit goed vol, zowel privé als professioneel… Ik ga naar Parijs voor de Paralympische Spelen, ik heb twee jonge kinderen te vervoeren, maak plannen met mijn lief en vrienden. Ik heb een beetje schrik, vooral voor mijn billen, maar niets is onmogelijk. Ik investeer alvast in een goed zeemvel.”

Het leven biedt veel uitdagingen met alle gevolgen van dien: “ik heb stress, het is druk, ik voel me niet fit, ik zie mijn vrienden te weinig, enzovoort”. VRT, Studio Brussel en Sporza willen, met steun van de Vlaamse overheid, de Vlaming in 21 dagen inspireren om meer te fietsen als oplossing voor die dagelijkse bekommernissen. De fiets is goed voor je portemonnee, geweldig voor je fysieke en mentale gezondheid, je leert er mensen door kennen & kan in één klap ook het klimaat redden en de files oplossen. Waarom zouden we de fiets dan niet vaker nemen?

Ambassadeurs Linde Merckpoel, Bert De Backer en Nona Van Braeckel nemen de proef op de som en gaan 21 dagen de fiets nemen. Of toch zoveel mogelijk. Ze delen authentiek hun ondervindingen, bedenkingen en tips & tricks via hun social kanalen. Slagen ze erin om elke dag de fiets te nemen in hun dagelijkse leven? Levert het zoveel voordelen op als ze beweren? Kan je in 21 dagen van fietsen een nieuwe gewoonte maken? We’ll see …

Volg de avonturen van de ambassadeurs vanaf 1 september via hun eigen social kanalen en de kanalen van Studio Brussel, Sporza en VRT.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.