Foto: VTM

De kans is groot dat we tussen nu en 1 september nog meer dan dertig graden gaan halen. Een Nederlandse weerman had het eerder deze week zelfs over 35 graden, maar dat lijkt er toch niet in te zitten. De zomer van 2024 is er één om niet snel te vergeten: een zomer zonder ook maar één hittegolf en dat terwijl iedereen de gevolgen van de opwarming van de aarde moet dragen.

Toch was het tot hiertoe een warme zomer, want ook nu – om 6 uur ’s morgens – is het buiten 18 graden. Geniet ervan, want lang gaat dat niet meer duren. Het einde van de zomervakantie is nabij en dan staat de herfst vrij snel voor de deur.

Weerman David Dehenauw vertelt in Het Laatste Nieuws dat we volgende week één van de beste weken van deze zomervakantie gaan krijgen. De weerman heeft het over veel zon en rustig weer waarbij de temperaturen volgende week donderdag en vrijdag naar 28 graden kunnen stijgen. En het gaat nog warmer worden!

Tijdens het laatste weekend van de zomervakantie kan het kwik tot boven de 30 graden stijgen, 31 graden mensen, wat gaat het druk worden aan ’t zeetje. Dehenauw durft zelfs het woord ‘hittegolf’ uit te spreken. Stel je voor dat we die toch nog krijgen!

Er is echter een keerzijde, na de warme periode zou het weer gaan regenen. Zolang gaan we echter niet moeten wachten, want op zaterdag 24 augustus zouden er nadat het tot 27 graden warm is geworden al buien kunnen vallen én is er zelfs kans op onweer. Zondag zal het amper 20 graden worden, maar nadien stijgt de temperatuur bijna dagelijks.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.