Foto: VTM

Een zomer zoals een zomer zou moeten zijn, dat hebben we dit jaar nog niet gehad. De zomer is bijna ten einde en we hebben zelfs nog geen hittegolf gehad, hoe lang is dat al niet geleden?

Vandaag dag op dag 15 jaar geleden werd het 33,4 graden, vandaag moeten we het met zo’n 10 graden minder doen. David Dehenauw vertelde het al in zijn weerpraatje op VTM, we krijgen dinsdag en de volgende dagen regen. Vandaag vooral in het westen van het land, in Limburg zal het pas vanavond nat worden. Tegen dan is het aan de kust al lang aan het opklaren.

Ook de volgende dagen krijgen we zonnig weer, maar de wind blijft van de partij met vrijdag zelfs windstoten tot 60 kilometer per uur en dan kan er ook nog eens een plaatselijke bui de zomerpret komen bederven.

Echt zomers weer? Niet meteen, mogelijk pas midden volgende week en tegen dan kan alles weer op z’n kop gezet worden.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.