Foto: PhotoNews

Begin september start De afspraak opnieuw met het dagelijkse debat rond de actualiteit. Vanaf het najaar is dat zonder Phara. Sinds 2019 presenteerde Phara de Aguirre De afspraak afwisselend met Bart Schols.  Phara combineerde de presentatie van het debatprogramma met het maken van andere programma’s (Blanco, Iedereen kiest, Vijf jaar hier, De notaris, De Canvaskwis, Mijn god, Pano Arm Vlaanderen 10 jaar later en Vibrato). De combinatie van een studioprogramma met reportagewerk was Phara op het lijf geschreven. In de toekomst wil Phara de focus volledig leggen op het maken van reportages.

Phara de Aguirre: Ik blijf heel erg dankbaar dat ik zes jaar geleden de vraag kreeg om De Afspraak te presenteren en dat ik dat kon doen met de beste eindredacteurs en een geweldige redactie. Het is mooi geweest, met de klemtoon op mooi. Ik blijf de volgende jaren reportages maken voor VRT 1 en VRT Canvas. Er is nog zoveel dat moet verteld of getoond worden.

Hoofdredacteur Steven Samyn: Ik wil Phara heel erg bedanken voor al het werk bij De afspraak. Met haar ervaring en metier heeft ze het programma de voorbije jaren mee vorm gegeven. We gaan haar gedrevenheid missen, maar kijken uit naar de nieuwe reportages.

VRT NWS bekijkt hoe de rol van Phara zal worden overgenomen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Peter De Smedt is beroepsjournalist, erkend door de FOD Binnenlandse zaken en is ook actief als fotograaf en video-journalist.