Foto: PhotoNews

Als het van Average Rob afhangt dan probeert hij België terug wat meer op de kaart te zetten. Hij is nu al een wervende ambassadeur voor ons land en met het groeiende aantal internationale aanhangers zou dat wel eens kunnen lukken.

“Ik zal wel een paar mensen in de wereld ervan overtuigd hebben dat we niet alleen Brussels en waffles zijn, maar óók het land van de frietjes, de broodjes, het stoofvlees en de vol-au-vent, van ongelofelijk sportief talent, van sarcastische humor en van introverte maar gedreven sjtoempers. Dát hoop ik te laten zien in mijn video’s met pakweg Nina Derwael of Nafi Thiam”, zegt Rob in Humo.

Rob hoopt dat de mensen denken dat Belgen toffe, lieve en grappige mensen zijn. Bovendien is hij ook een groot fan van onze keuken en wil hij ook die graag promoten.

“In het buitenland kennen ze dat niet, een broodje met rauw vlees en saus: daar denken ze dat je ervan doodgaat. Maar wij niet. Wij bestellen gewoon een broodje americain preparé met extra preparé.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.