Foto: VTM

Speciaal voor de sportzomer van 2024 maakten producer Omdat Het Kan en Average Rob de hitsingle ‘On Met La Patate’. Het nummer moest een hart onder de riem steken van alle sporters die voor een belangrijke wedstrijd stonden deze zomer. Zo ook voor Remco Evenepoel.

De dag dat Evenepoel voor de tweede keer goud won, is Rob nog niet vergeten. Het was een spannende wedstrijd.

“Toen ik Remco zag, zei ik ‘m meteen: ‘Amai, toen je band lek ging, begaf mijn hart het bijna!’ Hij knikte, trok zijn wenkbrauwen op en antwoordde doodkalm: ‘Genoeg tijd, bro.’ Maar het staat op beeld: hij was óók aan het flippen”, lacht Rob in Humo.

Als het aan Rob had gelegen dan had hij zich ook gekwalificeerd voor de Olympische Spelen. Maar dan in een heel weinig beoefende sport.

“Ik had de discipline moderne vijfkamp voor ogen: een bizarre mengeling van hardlopen, zwemmen, paardrijden, pistoolschieten en schermen. Ik kan zelfs niet paardrijden! En helaas: tegen dat ’t wilde beginnen te lukken, was driekwart van de kwalificatiewedstrijden al afgelopen. De kans was veel te klein.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.