Foto: VRT

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau heeft op Instagram Stories nog eens een Q&A gedaan en daar kreeg hij een vraag die hij niet had zien aankomen

“Zou je uit de kast komen? Zou een heel toegankelijker lgtbq maken voor ons allen!”, vraagt iemand zich af. Vanwaar komt die vraag?

Conner Rousseau is namelijk al uit de kast gekomen, dat geeft hij uiteraard ook meteen mee. “Al haat ik het concept ‘uit de kast komen’, schrijft de politicus.

“Zolang je dit verwacht van queers blijf je het abnormaal maken. Want ken geen enkele hetero die moet zetten dat ie hetero is”, gaat Rousseau verder.

“Het kan mensen wel opluchten. Het is ergens ook bijzonder, omdat je plots tot een minderheid behoort. En bijzonder omdat het een grote impact heeft op je leven zonder dat je daarvoor kiest. Maar ik vind dat er nog teveel druk wordt gelegd op het outen van mensen”, reageert Conner Rousseau.

“Op wie je valt zou niet mogen uitmaken. Wees een goed persoon en voor de rest heeft niemand affaire met uw privé”, besluit Rousseau.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.