Foto: VTM

Hoewel Lotte Vanwezemael blij is met hoe ze eruit ziet, kan ze niet ontkennen dat twijfel toch af en toe eens de kop opsteekt wanneer ze in de spiegel kijkt. Er zijn wel zaken die haar onzeker durven maken.

“Net als veel vrouwen kijk ik niet graag naar mijn buikje. Soms overvalt het me plots, dat gevoel van plompheid, alsof ik een patattenzak ben. Ik kan ook boos op mezelf zijn als een broek niet meer past. Maar ik moet er vrede mee nemen: ik word ouder, mijn lijf is niet meer wat het tien jaar geleden was”, zucht ze in Humo.

Lotte is nog maar 31 en misschien nog een beetje jong om te zeggen dat haar lichaam niet meer is zoals vroeger. Maar toch wil ze het niet anders omschrijven.

“Misschien kan ik me minder bezighouden met mijn gezondheid omdat mijn leven almaar drukker wordt? Als het gaat over gelukkig zijn met mezelf, zou ik me een 7,5 op 10 geven. Niet alleen uiterlijk, maar ook innerlijk. Ben ik wel goed bezig? Ben ik goed genoeg? Het is al beter dan zoveel jaar geleden. Toen was ik écht een onzeker meisje.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.