Als je ouders een eigen horecazaak hebben, dan is de kans groot dat je als kind wordt ingeschakeld om te helpen in de zaak. Ook Xavier Taveirne werd al heel snel ingeschakeld, al deed hij het absoluut niet graag.
“Mijn ouders stopten me als meewerkend kind wel wat centen toe, maar zakgeld heb ik nooit gekregen. Als ik iets nodig had, moest ik er voor werken. Het was niet dat de jackpot de hele tijd open stond thuis, hé”, lacht Taveirne in Story.
De ouders van Xavier hadden heel snel door dat de horeca niet was weggelegd voor hun zoon en dat hij waarschijnlijk andere oorden zou opzoeken, zolang het maar geen horeca was.
“Ze hebben me in die keuzes altijd vrij gelaten, ook toen ik als eerste in de familie wou gaan studeren en op kot wou gaan in een vreemde stad. In mijn geval: een opleiding communicatiemanagement aan de Erasmushogeschool in Brussel. Ik was in mijn jeugd veel met taal bezig en las veel. Ik heb van mijn ouders alle vrijheid gekregen om me te ontwikkelen, ook al snapten ze mijn keuzes niet altijd.”