Foto: Vandaag247.be

Het overlijden van Wietse Huisman was voor de moeder van Henny Huisman een harde klap om te verwerken. Zij was altijd heel bezorgd om haar zoon, maar achteraf gezien is zijn dood misschien ook wel een bevrijding geweest.

“Het leven dat hij leidde, was toch waardeloos. Hij had het zwaar. Terwijl hij altijd heel geliefd was. Hij was altijd die joviale gast. Maakte grapjes, een echte horecaman. Ik had het altijd over werk. Toen ik mijn moeder vertelde dat haar jongste was overleden, vroeg ze me wel drie keer of hij echt dood was. Ze bleef het herhalen”, zegt Henny in Primo.

Wietse heeft twee zonen, Jordy en Sander en die zijn ook wel bekend als de deejay-formatie Kris Kross Amsterdam. Een tweede vader voelt Henny zich niet voor de jongens.

“Het zijn volwassen mannen. Maar ik voel wel een soort verantwoordelijkheid voor ze. Ik weet dat ze zich tegenover mij braver voordoen dan ze zijn. Bij mij durven ze niet over een snuifje of zo te praten. Want ze weten dat ik daar tégen ben. Maar ik heb jarenlang natuurlijk gezien hoe hun band met hun vader was. Dus ik wilde ze ook altijd het gevoel geven dat ik er voor ze ben. Altijd.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.