Foto: Vandaag247.be

Het is ondertussen zo’n zes jaar geleden dat Henny Huisman afscheid moest nemen van zijn broer Wietse. De twee hadden vroeger een goede band al was die de laatste tijd wat minder sterk.

“Mijn moeder had grote zorgen om hem. Zeker na zijn scheiding. Ze verdedigde hem ook altijd. Logisch natuurlijk, hij was haar kind. Maar hij was mentaal ziek. Zijn verslaving hielp ook niet mee. Ik ging wel regelmatig bij hem op bezoek. Dan had hij alle luxaflex dicht, en deed ik alles open. Maar zodra ik wegging, deed hij alles weer dicht”, vertelt Henny aan Primo.

Henny heeft zijn broer uiteindelijk gevonden in de keuken. Een beeld dat op zijn netvlies staat gebrand en dat hij niet meer zo snel zal vergeten.

“De politie zette nadien alles met linten af. Ze wilden zeker zijn dat er geen inbraak was geweest. Maar dat was niet zo. Wietse was onwel geworden. Later is hij door de artsen onderzocht. Uiteindelijk hebben ze het op hartfalen gehouden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.