Foto: Vandaag247.be

Helmut Lotti heeft een nieuwe manager en dat is niemand minder dan William Vaesen. Hij is ook manager van Karen Damen en Camille en wil alleen maar het beste voor zijn artiesten.

Lotti is blij met zijn nieuwe manager, al was hij ook tevreden met Piet Roelen als manager. Al sprak hij wel vaak over het keurslijf dat hem toen werd opgedrongen.

“Stel je voor dat Helmut altijd zijn zin had mogen doen. Dan was er geen sprake geweest van Helmut Lotti goes classic en dertien miljoen verkochte platen. Ik zeg vaak tegen mijn artiesten: een manager is geen assistent. Nee, de manager is degene die de calls maakt. Hij is als een CEO, met dat verschil dat hij werkt met artiesten, met creatieve en dus vaak emotionele mensen die zichzelf blootgeven. Dat vereist wat meer psychologie, denk ik”, zegt Vaesen in Het Laatste Nieuws.

William had al heel snel door dat iemand als Helmut geen sturing meer nodig heeft. Voor Camille ligt dat misschien nog een beetje anders.

“Het publiek van Camille bestaat grotendeels uit kinderen en jongeren, uit meisjes die op zaterdagochtend aan de ontbijttafel voor hun papa Camille-liedjes staan te playbacken, zo stel ik het me althans voor. Dus, dat moet vrolijk, positief en dansbaar zijn. Of denk je dat zo’n papa zijn negenjarige dochter over ellende wil horen zingen? Dat hij wil horen dat haar hart gebroken is en dat ze het leven maar niks vindt? Nee, dat moet vrolijk en simpel zijn, met een dansje.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.