Foto: DPG Media

Als komiek zou je nog steeds met alles moeten kunnen lachen, maar dat wordt lang niet meer door iedereen geapprecieerd. Urbanus blijft met alles lachen, maar hij zorgt wel dat hij respect blijft hebben voor iedereen.

Zo vindt hij het niet meer dan normaal dat we niet meer zeggen ‘gehandicapte’, maar wel ‘iemand met een beperking’. Dat is gewoon veel respectvoller.

“Neem nu dat je iets aan je schouder of knie hebt, dan was je vroeger een gehandicapte. Maar veel van die mensen zijn waarschijnlijk honderd keer intelligenter dan een professionele polsstokspringer. Daar sta ik dus achter. Het probleem van tegenwoordig is dat als je een beetje toegeeft op dat vlak ze altijd maar meer willen en steeds verder gaan”, zegt Urbanus in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al meer dan 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Als oprichter van de populaire website Showbizzsite.be kreeg Peter de kans om voor kranten en weekbladen opdrachten uit te voeren. Als persfotograaf schuimde hij heel wat feestjes en rode loper-evenementen af. Uiteindelijk werd Peter beroepsjournalist, dankzij een erkenning door de FOD Binnenlandse zaken. Peter is ook actief als video-journalist en interviewt regelmatig de sterren van bij ons.