Foto: VTM

Voor de overwinning van Joeri Fransen bij ‘Idool’ keren we twintig jaar terug in de tijd naar 2004. Hij nam deel aan het programma toen hij zich even op een minder punt in zijn leven bevond, maar heeft daar toen nooit iets over gezegd.

“Ik had kort voor ‘Idool’ iets meegemaakt dat mijn wereld effe had dooreengeschud. Maar daar wil ik liever niets over zeggen. Toen ‘Idool’ begon, waren alle puzzelstukjes net weer op hun plaats gevallen, ik was eigenlijk superstabiel toen. Een beetje té, ik relativeerde alles kapot. Maar dat was uit noodzaak”, bekent hij in Dag Allemaal.

Joeri scoorde wel een hit en maakte ook een plaat, maar zijn carrière is uiteindelijk een stille dood gestorven. Al was dat niet helemaal de bedoeling.

“De bedoeling was dat ik een tweede album in eigen beheer zou uitbrengen. Ik kreeg echter het album dat ik voor ogen had niet afgeschreven. En op een gegeven moment zijn de centjes op, natuurlijk, en moet je weer gaan werken. Uiteindelijk heb ik voor mijn eigen welzijn gezegd: ik laat het volledig los. Ik heb het geprobeerd, het is niet gelukt en nu moet ik verder.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al meer dan 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Als oprichter van de populaire website Showbizzsite.be kreeg Peter de kans om voor kranten en weekbladen opdrachten uit te voeren. Als persfotograaf schuimde hij heel wat feestjes en rode loper-evenementen af. Uiteindelijk werd Peter beroepsjournalist, dankzij een erkenning door de FOD Binnenlandse zaken. Peter is ook actief als video-journalist en interviewt regelmatig de sterren van bij ons.