Foto: VRT

We zijn allemaal jong geweest en we hebben allemaal wel eens posters omhoog gehangen op onze kamer. Toen waren het niet Aaron Blommaert, Maksim of Metejoor die de meisjeskamers sierden, maar wel de tieneridolen van nu.

“Ik had posters van alle voetballers van Anderlecht”, zegt Anja in De Morgen. “Ik was erg verliefd op Enzo Scifo. Zo erg dat mijn mama hem ooit een postogram heeft gestuurd met de vraag om mij een gelukkige verjaardag te wensen. En hij heeft dat ook gedaan. Ik had ook een dekbedovertrek en een kussen met ‘Enzo Scifo’ erop geborduurd, speciaal voor mij gemaakt door mijn tante. Dus ik sliep met mijn hoofd… O nee, waarom vertel ik dat nu”, lacht Anja in De Morgen.

Anja had een heel goede reden om Enzo Scifo te kiezen en geen andere voetballer. Daar zaten haar vriendinnen voor iets tussen.

“Al mijn vriendinnen waren verliefd op Alex Czerniatynski. Ik dacht: als we hem ooit tegenkomen en hij moet kiezen, zal hij mij nooit kiezen, dus ik neem iemand anders. En ik koos Enzo Scifo. En hij won de Gouden Schoen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al meer dan 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Als oprichter van de populaire website Showbizzsite.be kreeg Peter de kans om voor kranten en weekbladen opdrachten uit te voeren. Als persfotograaf schuimde hij heel wat feestjes en rode loper-evenementen af. Uiteindelijk werd Peter beroepsjournalist, dankzij een erkenning door de FOD Binnenlandse zaken. Peter is ook actief als video-journalist en interviewt regelmatig de sterren van bij ons.