Foto: VTM

Op televisie is ze al een tijdje niet meer te zien, maar op sociale media is Sofie Dumont juist alomtegenwoordig met haar kookprogramma’s. En dat ze onlangs 50 geworden is, daar staat ze naar eigen zeggen niet echt bij stil.

Op haar verjaardag heeft Sofie zelfs gewoon gewerkt. “Je bent maar zo oud als je je voelt, en geloof me: ze zijn nog lang niet klaar met mij”, klinkt het in Dag Allemaal. “Ik ben heel dankbaar voor alles wat ik al heb mogen doen en over mijn uiterlijk mag ik ook niet klagen. Alles is echt, er is nog niet aan mij gewerkt. Wat mij jong houdt? Mijn tomeloze ambitie en m’n dochter van elf”, zegt ze.

Al zijn er natuurlijk momenten dat Sofie wél haar leeftijd voelt. “Iedere ochtend. En soms tijdens het sporten”, grijnst ze. “In de ideale wereld doe ik twee keer per week power pilates. Maar als ik een paar lessen heb gemist, kan ik niet meer volgen. Dan moet ik op mijn tanden bijten, terwijl ik normaal makkelijk meekan. De conditie is vlug weg zodra ik het laat hangen. Dat geldt voor iedereen, maar als je 50 bent net iets meer”, lacht de chef-kok.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.