Foto: VTM

Toen Dina Tersago tot Miss België werd gekroond, zag ze haar job in de tv-wereld als een leuk zijsprongetje. Dina studeerde toen nog en nam het erbij als leuk extraatje. Maar ze had nooit gedacht dat ze die job na 20 jaar nog altijd zou doen.

Dina is natuurlijk bekend als schermgezicht bij VTM, maar heeft ook nog een tijdje bij Woestijnvis gewerkt als redactrice achter de schermen.

“Zo belandde ik in ‘Het eiland’ en ‘Het geslacht De Pauw’ . Maffe dingen, vaak louter door de vraag ‘heb je deze namiddag even tijd?’. En zo doe je plots dingen die je nooit voor mogelijk had geacht. Zelfs nu vind ik het vreemd om over mezelf te praten als ik op tv kom. Telkens opnieuw. Maar de vragen vanuit de tv-wereld bleven komen en plots zijn we twintig jaar later. Nu is het mijn levenspad en wil ik het niet meer kwijt”, glimlacht Dina in Gazet van Antwerpen.

De opnames van ‘Boer Zkt Vrouw’, wat Dina al 20 jaar presenteert, vinden altijd plaats in de zomer. Dan moet ze haar zonen Isak en Thor vaak missen, want ze kunnen niet mee. Ook al hebben ze daar al meermaals achter gevraagd.

“Maar opnamedagen duren lang. Ik vrees dat ze te jong zijn om te snappen waarom ze dan zolang moeten blijven. Maar voor een kort bezoekje nam ik ze al mee. Het zijn buitenjongens, maar ze vallen ook ten prooi aan de moderne verleidingen. Lees: PlayStation en Nintendo. Het zijn gamers die je soms moet aanmoedigen om uit de zetel te komen. Maar eens buiten amuseren ze zich.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByPeter De Smedt

Peter De Smedt is al meer dan 25 jaar online actief en legt de focus op het maken van contentsites in zowel België als Nederland. Als oprichter van de populaire website Showbizzsite.be kreeg Peter de kans om voor kranten en weekbladen opdrachten uit te voeren. Als persfotograaf schuimde hij heel wat feestjes en rode loper-evenementen af. Uiteindelijk werd Peter beroepsjournalist, dankzij een erkenning door de FOD Binnenlandse zaken. Peter is ook actief als video-journalist en interviewt regelmatig de sterren van bij ons.