Foto: VRT

Wanneer de reporter van Primo aan Sven de Leijer vraagt of hij zich zorgen maakt over de toestand van de wereld geeft hij aan dat je al erg leeg zou moeten zijn vanbinnen als je je geen zorgen maakt de dag van vandaag.

“Tuurlijk vind ik het erg wat er allemaal in de wereld gaande is”, gaat de Leijer van start. “Tot twee jaar geleden hadden we vermoedelijk nooit durven denken dat er zo dichtbij een oorlog zou woeden. Twee zelfs. Dat is verschrikkelijk.”

Sven geeft toe dat zijn bezorgdheid is toegenomen sinds hij vader is geworden van zijn zoontje Leo, toch kan het tv-gezicht zijn angst gelukkig relativeren. “Als er ooit een zot bij ons beslist om oorlog te voeren, zal ik er weinig kunnen aan veranderen. Het is dus niet zo dat ik daar dagdagelijks van wakker lig”, geeft hij aan.

Veel mensen geven de dag van vandaag aan dat ze geen kinderen op een wereld als deze willen zetten. Een gedachte die Sven nooit heeft gehad, zo vertelt hij. “Ik omarm het leven echt en ik ben blij dat ik er ben. En de mensen rondom mij ook. Ik zie het leven meestal toch als een aangenaam geschenk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.