Foto: VTM

In Liefde voor muziek vertelde Metejoor hoe hij als twaalfjarige met faalangst kampte tijdens het voetballen.

“Ik voetbalde de pannen van het dak bij de plaatselijke club Vosselaar en werd naar Turnhout getransfereerd”, gaat Joris van start in De Morgen. “Waar ik plots tests moest afleggen en er mensen langs de kant van het veld alles stonden te timen en te noteren. Ik kon daar heel moeilijk mee om, was continu bezig met wat ze aan die zijlijn over mij aan het denken waren. Het ging zover dat ik voor de wedstrijd niet kon eten en moest overgeven van de stress.”

Vanuit deze anekdote is het nummer “De Zijlijn” ontstaan, een boodschap over de kwetsbaarheid van een kind dat op een voetbalveld door trainers en ouders aan de zijlijn wordt belaagd.

“Ik heb Wesley Sonck gebeld en gevraagd of hij me in contact kon brengen met de hoogste in rang bij de Voetbalbond”, gaat de zanger verder. “Enkele uren later zat ik in een call met de Bond en Voetbal Vlaanderen, die op dat moment − toeval bestaat niet − bezig waren met een grote sensibiliseringscampagne rond die zijlijn in het jeugdvoetbal. Die gaat binnenkort van start met ‘De zijlijn’ als campagnelied”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.