Foto: VRT

De vader van Sven de Leijer is op 52-jarige leeftijd overleden, toch droomt de komiek nog regelmatig over hem, zo vertelt hij in Humo.

“Het gebeurt almaar minder, helaas”, gaat hij van start. “Maar ik kan vanavond over dit gesprek dromen en dan kan hij gewoon op de achtergrond passeren, alsof dat doodnormaal is. Vaak zijn het cameo’s in mijn dromen. Dan word ik wakker met een glimlach en denk ik: hé, hij zit duidelijk nog in mijn hoofd.”

In 2021 verloren Sven en zijn partner hun ongeboren zoontje, het koppel heeft toen voor hetzelfde kerkhof gekozen als waar Sven zijn vader rust. 

“Ik ben een nuchtere kerel, maar ik ben blij dat we die plek hebben gekozen om onze Bob te rusten te leggen. Het idee dat daar iemand over hem waakt, troost me. Het helpt ook dat we een plek hebben waar we naartoe kunnen gaan. Als we een slechte dag hebben, wandelen we samen naar daar, en als we er aankomen, is de mist in ons hoofd al opgetrokken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.