Foto: VTM

De Slimste Mens heeft Guga Baúl de voorbije weken helemaal in zijn macht gehouden, zo kunnen we afleiden uit een artikel in Humo. De komiek kon het zelfs thuis niet laten om over alle mogelijke gespreksonderwerpen trefwoorden op te noemen, dit tot grote frustratie van vrouw Tine Embrechts en de kinderen.

“Het is een gek spelletje”, gaat Guga van start. “Eigenlijk zijn het drie programma’s in één. Eerst heb je de ‘3-6-9’-ronde: een mooi alibi voor kolder en het betere zeveren. Daarna ging ik altijd plassen: even een reset, het hoofd klaarmaken voor het tweede programma – de echte quiz.”

De finale is volgens de komiek weer een ander programma. “De jury is weg, je zit daar met z’n tweeën dicht bij elkaar onder het warme studiolicht, en er is geen plaats meer voor humor. Al probeerde ik toch om ook in zo’n finale iets van een kwinkslag of een mopje te stoppen, om de zenuwen weg te relativeren. Want als je te gespannen bent, haal je het niet.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.