Foto: DPG Media

Onlangs maakte Sven Ornelis bekend dat hij tijdens zijn jeugd misbruikt werd door een pater-jezuïet, een onderwerp waar de presentator liever geen interviews meer over wil geven. 

“Ik vind de nuance er zeer belangrijk in, dat is een zeer moeilijk evenwicht voor mij”, gaat Sven van start in Dag Allemaal. “Omdat voor ons op die leeftijd lichamelijkheid nog niet in ons leven zat. Jongeren komen daar nu veel vroeger mee in contact, bij ons was er geen internet of zo.”

“Als dan zo’n pater van zeventig bij de minste hoofdpijn en keelpijn of heimwee vraagt om je broek te laten zakken om een suppositoire op te steken, of begint te voelen of je geen liesbreuk had… Dat klopt van geen kanten natuurlijk.” Toch zag Sven de man in kwestie als een lieve en zorgzame man, die nooit verder is gegaan dan bovenstaande feiten.

“Maar als ouders dat nu zouden horen, gaan meteen alle alarmbellen af”, besluit de radiomaker.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.