Foto: VRT

Na het gedwongen pensioen van Frank Deboosere mogen de weergoden op hun twee oren slapen want er is met Jacotte Brokken een waardige vervangster gevonden. Toch verklapt de weervrouw in Dag Allemaal dat het eigenlijk nooit haar bedoeling was om het weer te gaan presenteren.

Jacotte is door VRT ontdekt nadat ze op YouTube en TikTok filmpjes plaatste over wetenschappelijke onderwerpen. In 2019 ging ze bij VRT aan de slag als digital creative, een job waar de presentatrice zich erg goed voelde.

“Mocht er een vacature zijn geweest voor de vervanger van Frank Deboosere, had geen haar op mijn hoofd eraan gedacht dat ik goed genoeg zou zijn om hem op te volgen”, gaat Jacotte van start. “Gelukkig ben ik voor de job gevraagd.

Toch heerst er nog steeds een onzekerheid bij Jacotte en daarom is de weervrouw maniakaal bezig om geen fouten te maken. Dit komt omdat de lat door haar collega’s wel erg hoog werd gelegd. “No way dat ik ooit aan Frank Deboosere of Sabine Hagedoren kan tippen, dus ik probeer dat zelfs niet”, besluit ze.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.