Copyright: Photonews

Kürt Rogiers is één van Hugo Sigal zijn vrienden die samen met hem het podium mag delen tijdens de Winterrevue, zo staat in Dag Allemaal te lezen. Toch twijfelde de presentator aanvankelijk, geeft hij eerlijk toe.

“Ik heb toch even moeten nadenken”, gaat Kürt van start. “Ze hadden me al eens gevraagd, maar ik heb altijd de boot afgehouden. Omdat zingen en comedy niet mijn grootste sterktes zijn.”

Het was pas nadat de acteur hoorde dat Hugo de rode draad van de show is, dat hij de formule bij hem vindt passen. “Ik weet niet wat het is, maar Hugo doet iets met mij”, begint Kürt te vertellen. “Ik vind dat hij z’n verdriet sereen en waardig draagt, zonder er te koop mee te lopen. Mijn mama heeft net als Nicole destijds alzheimer en daarbovenop nog een spierziekte. Toen het bericht van Nicole binnenkwam, had ik net een opvoering van ‘Nachtwacht’ achter de rug. Onmiddellijk begon ik na te denken: hoe zou dat zijn als mama zou sterven? Dat voelde raar. Sindsdien ontroert alles in Hugo mij.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.