Foto: VTM

In Rough Diamonds zien we Ini Massez stralen in de rol van de Joodse Adina. De serie heeft een hele periode in de top vijf gestaan van meest bekeken Netflix series en Ini krijgt in alle 70 landen waar de serie te zien is erg veel lof. “Adina het hart van de familie, en het enige personage in de reeks dat zo verbindend is. Misschien heeft de kijker daarom zoveel emotionele voeling met haar”, verklaart Ini in Dag Allemaal.

De actrice is erg blij dat ze eens een dramatische rol mocht spelen en zo een andere kant van zichzelf kon laten zien op tv. Uiteraard is de actrice ook dolgelukkig met al de erkenning, omdat ze zich helemaal heeft gesmeten voor haar rol.

Dat laatste is misschien zelfs een understatement. Voor haar rol moest Ini een mix van Jiddisch, Vlaams, Engels en Frans spreken. “We kregen een taalcoach die alles fonetisch voor ons opnam. Het Jiddisch kent heel wat diepe keelklanken, dat hebben we niet bij ons. Ik ging ook vaak bij een Joods gezin in Antwerpen, ik hielp met de voorbereiding van hun feesten en ik ben samen met hen naar de synagoge geweest. Ik kon hen alles vragen, ook over de taal. Zij hebben mij enkele woordjes geleerd die ik kon gebruiken om te improviseren. Zo kon ik in een scène eens ‘schatje’ zeggen in plaats van de naam van mijn tv-kind.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.