Foto: VTM

Het gaat niet goed met Tore, de terminaal zieke zoon van Mathias Sercu. Hoewel de acteur uiteraard zwaar lijdt onder de situatie, probeert hij toch overal positieve puntjes te ontdekken.

“Veel mensen gaan de paradox van dat soort situaties herkennen, denk ik”, gaat Mathias van start in Dag Allemaal. “Mijn oudste broer Sam vecht nu al elf jaar tegen tumoren. Hij zegt vaak: ‘Eigenlijk moet ik mijn ziekte dankbaar zijn, door die diagnose ben ik helemaal anders gaan leven.’ En als ik kijk naar mijn band met hem, moet ik hem gelijk geven.” De acteur geeft aan dat hij voor de ziekte van zijn broer nooit echt een goede band met hem had.

Bij zijn zoon herkent hij een soortgelijk verhaal. “Hoe vreselijk de situatie met mijn zoon ook is, soms denk ik: ‘Wacht eens, wie kan er zeggen dat hij met zijn kind van tussen 22 en 25 jaar zo’n intense persoonlijke band heeft?’ Die zou er anders misschien ook niet geweest zijn. Het blijft natuurlijk dubbel. Het is verschrikkelijk dat Tore gaat sterven, maar heel vaak ontstaat tussen mensen in grote crisissen de grootste verbinding.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.