Foto: VTM

Lieven Scheire heeft het niet altijd eenvoudig gevonden om zijn excuses aan te bieden, zo biecht hij op in Het Laatste Nieuws.

“Als gevolg van een voorval op school in mijn tienerjaren”, gaat het tv-gezicht van start. “Ik weet niet meer precies hoe of waarom, maar ik ben toen eens verplicht tot het zeggen van een sorry. ‘Jij gaat je nú verontschuldigen of je krijgt strafstudie.’ Alleen: ik vond het onterecht en het voelde enorm geforceerd.”

Dit voorval zorgde ervoor dat Lieven zich jaren later nog steeds erg defensief opstelde wanneer hij zich zou moeten verontschuldigen. Een gewoonte die hij zich gelukkig heeft kunnen afleren.

“Als ik een sorry moet zeggen, zal ik dat zonder moeite doen. Al hoop ik dat er niet veel mensen zijn die nog een sorry tegoed hebben van mij. Misschien die ongewilde ontvangers van mijn steken op de speelplaats.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.