Foto: Vandaag247.be

Het is ondertussen al van 5 november 2021 geleden dat Will Tura voor de laatste keer op de planken stond in het Casino Kursaal van Oostende.

In Het Laatste Nieuws geeft de zanger aan dat zijn leven erg veranderd is sinds hij besloten heeft om niet meer op te treden nadat bekend werd dat hij lijdt aan Alzheimer.

“Gelukkig heb ik met mijn ‘Ronde van Vlaanderen’-concerttoer in schoonheid afscheid kunnen nemen”, gaat de zanger van start. “Al wist ik op dat ogenblik absoluut niet dat het mijn laatste concerten zouden zijn.”

Toch is Will gelukkig niet in een zwart gat gevallen omdat de overgang er volgens hem erg geleidelijk aan is verlopen, net zoals het besef dat bepaalde zaken niet meer vanzelf gingen. “Als je heel je leven in de watten wordt gelegd, is het niet evident om te zeggen dat het wat minder loopt.”

Hoewel de coronaperiode voor velen een vloek was, heeft de maandenlange inactiviteit Will de kans gegeven om uit te zoomen op zijn carrière en hierdoor het juiste besluit te nemen dat zijn gezondheid voor gaat.

“Een moeilijk, maar goeie beslissing”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.