Foto: Vandaag247.be

“Tja, het zat eraan te komen, ik ben ontslagen”, gaat Jan Smit van start in Dag Allemaal. De zanger was al langer werkzaam binnen voetbalclub FC Volendam en werd in 2022 zowaar voorzitter, waarna de club promoveerde naar de hoogste klasse van het Nederlands voetbal. Nu zou de zanger buitengewipt zijn door een aantal mensen die zijn visie niet deelden en er een verborgen agenda op na hielden volgens Jan.

“Ik zat vorige vrijdag tien jaar bij de club”, gaat de zanger van start. “Tien jaar dat ik me met hart en ziel heb ingezet voor mijn club en de gemeenschap, onbezoldigd. Natuurlijk komt dat dan koud op je dak. Als de raad van commissarissen een andere koers wil varen, tja, dat is hun keuze. Als zij dat willen, zet ik een stap opzij.”

Smit geeft aan dat de voetbalwereld, nog meer dan de showbizzn een ware slangenkuil is. “Ik had gehoopt dat ik op inhoud afgerekend zou worden, en niet op persoonlijke zaken. Maar goed, ik kan de club met opgeheven hoofd achter me laten. Ik hoef me nergens voor te schamen. Het is wat het is.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.