Foto: VRT

Met haar programma De Maagdenclub maakt Lidewij Nuitten een erg moeilijk thema bespreekbaar. Flair vroeg zich af waarom de tv-maker net dit programma wou maken.

“Ik heb er nu totaal geen probleem meer mee om er open over te babbelen, maar een jaar geleden was dat anders”, gaat Lidewij van start. “Ik kon me toen totaal niet inbeelden dat ik tegen anderen, zeker tegen vreemden, zou vertellen dat ik volgens het woordenboek nog maagd ben.”

Lidewij biecht op dat, toen ze het idee voor het eerst ging pitchen, ze erg blij was dat dit bij een vrouwelijke netmanager was. Toch wou ze graag de deur dicht zodat haar collega’s haar zeker niet konden horen.

“Ik dacht tien jaar lang dat ik abnormaal was en dat mensen me zouden uitlachen als ik zou vertellen dat ik nog maagd was. De grootste reden dat ik dit wilde maken, is dus dat ik me niet meer wil schamen voor dingen waar ik toch niets aan kan doen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.