Foto: VTM

Onlangs kwam Jits Van Belle zwaar ten val met de fiets. Tot op de dag van vandaag ondervindt de actrice nog steeds enkele ongemakken.

“Ik me moeilijker concentreren”, gaat Jits van start in Primo. “Tijdens het sporten moet ik springen vermijden en ik mag ook niet te snel rechtop gaan zitten, omdat ik me dan duizelig voel. De artsen verzekeren me dat dit meer te maken heeft met mijn trauma dan dat ik er daadwerkelijk last van heb. Het is vergelijkbaar met wanneer je een verstuikte enkel hebt die genezen is, maar je nog steeds het gevoel hebt dat er sneller iets kan misgaan omdat je hersenen nog steeds verkeerde signalen doorsturen.”

De actrice volgt ook nog altijd fysiotherapie voor haar whiplash en is nog steeds in behandeling voor haar geklemde kaakgewricht.

Uit angst draagt Jits nu steeds haar fietshelm en wil ook zeker andere mensen aanraden om hetzelfde te doen. “Sommigen zeggen dat een fietshelm ‘niet mooi’ is, maar een fietsongeval dat slecht afloopt is nog veel minder mooi.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.