Foto: VTM

Lucas Van den Eynde vertelt in Primo dat Kerstmis vroeger dé gebeurtenis van het jaar was. “Mijn ouders hadden een slagerij en ze maakten op kerst een waar feestmaal klaar”, gaat de acteur van start. “Wij vierden kerstdag, want op kerstavond moesten mijn ouders keihard werken.”

Op zo’n kerstdag begon de familie meestal rond halftwaalf met een aperitiefje, gevolgd door wat hapjes, bouillonsoep, videe en kroketten met rosbief, Alles was zelf gemaakt volgens Lucas. “Na het dessert, meestal witte rijstpap, begon mijn moeder frikadellenbollen te bakken en broodjes te smeren met zalm en krabsla voor ’s avonds. Het hield niet op. Wij zaten op kerstdag onafgebroken tot ’s avonds elf uur aan tafel. De hele dag door eten en drinken met de hele familie. En kaarten” herinnert hij zich.

Helaas kwam deze mooie traditie tot een einde toen zijn moeder onverwacht overleed. “Mijn vader wou kerst niet meer vieren en zonderde zich eigenlijk wat af.”

“Maar sinds ik zelf kinderen heb, vieren we dat opnieuw groots. Ik vind het weer een fijne traditie. Gewoon wat lief zijn voor elkaar, dat kunnen we in deze barre tijden wel gebruiken, toch?”, besluit hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.