Foto: PhotoNews

In 2020 besloten Koen Wauters en zijn vrouw Valerie De Booser om een punt te zetten achter hun huwelijk. Hoewel het uiteraard niet eenvoudig was voor Koen en Valerie, zijn de echte slachtoffers in dergelijke gevallen heel vaak de kinderen. Dit was ook zo het geval voor Zita Wauters, die door een erg moeilijke periode ging na de breuk van haar ouders.

“Het moeilijkste vond ik dat ik mijn ouders moest missen voor een week”, gaat Zita van start in Story. “Ik had mijn rijbewijs nog niet, dus kon niet snel over en weer. Als ze mij afzetten bij de andere, moest ik soms echt huilen.”

Volgens Zita mis je ook de alledaagse kleine gesprekjes die je vroeger als iets banaal aanschouwde. “Dat dagelijkse stomme gesprekje over ‘hoe was het op school’ miste ik nu enorm. Daarom stuurde ik vanaf dan wel elke avond een berichtje naar mama of papa: ‘Ik heb een 17 op een toets.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.