Foto: VRT

Onlangs was er een gewaagde scène te zien in Thuis, Britney (gespeeld door Apollonia Sterckx) beleefde namelijk haar allereerste keer met Gaby (gespeeld door Aaron De Groeve). “Niets speciaal voor acteurs” hoor ik u zeggen, ware het niet dat Apollonia nog minderjarig was op het moment van opname.

Daarom besloot de regie van Thuis beroep te doen op intimiteitscoach Hilde De Baerdemaeker. “Apollonia is 17 jaar”, gaat de coach van start in Dag Allemaal. “We hebben die bewuste scène heel grondig aangepakt door het scenario te lezen en gesprekken te voeren met iedereen om te weten wat ze in beeld wilden brengen en wat voor iedereen belangrijk was.”

Uiteraard waren de grenzen van de jonge actrice prioritair. Wat volgde was volgens Hilde een soort van choreografie. “Iedereen wist precies hoe de scène in zijn werk zou gaan.”

Hilde is duidelijk erg trots op de jonge actrice. “Ze is heel ervaren om nog zo jong te zijn en speelde heel naturel”, besluit ze vol lof.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vandaag247.be

* indicates required

ByNicky Jacobs

Nicky Jacobs zoekt elke dag naar interessant nieuws voor onze website zonder per se de berichten te brengen die alle anderen brengen. Nicky werkt sinds de zomer van 2023 voor deze website.